7 Th.
uur
Algemene informatie:
Cursuscode: 95.010
Duur: 1 dag van 08.00 uur tot 16.00 uur
Deelnemers: 4 tot 8
Examen: Ja, Extern
Kostenoverzicht:
Kosten p/p: Op offertebasis
In-company:
Open inschrijving:
Bijzonderheden

Bij voldoende resultaat voor de theorie- en praktijktoets ontvangt de deelnemer een
Veiligheidspas Intern Transport.

De houder van zo'n pas toont daarmee aan te beschikken over voldoende kennis en vaardigheden om veilig met het betreffende transportmiddel te kunnen werken.

Deze cursus kan ook deels via E-learning worden gevolgd.

Voorafgaand aan het klassikale deel van 3 uur volgt u, gedurende maximaal 10 dagen in uw eigen tempo, tenminste 4 uur het online deel.

« Terug naar de categorie Transportopleidingen Code 95

Basiscursus Vorkheftruck (U16-1)

Een vorkheftruck is een efficiënt hulpmiddel voor het laden en lossen van een vrachtauto en het stapelen van goederen. Ondeskundig gebruik leidt jaarlijks tot vele ernstige ongevallen en zware schade aan lading, truck en omgeving.

Het op de juiste wijze besturen van een vorkheftruck is één van de basisvaardigheden die een heftruckchauffeur moet beheersen. Daarnaast moet hij natuurlijk in staat zijn lasten veilig op te nemen en te verplaatsen met de truck. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook om overlast voor de omgeving te voorkomen.

Cursusinhoud

De training start met het vaststellen van de reeds aanwezige kennis en ervaring. Op basis hiervan worden de leerwensen en –doelen vastgesteld.

Vervolgens wordt op een interactieve wijze aandacht besteed aan:

  • Wet- en regelgeving;
  • Opbouw en werking van de truck;
  • Onderhoud en keuringen;
  • Bediening en ergonomie;
  • Lastbehandeling;
  • Veiligheid.

Van de deelnemers wordt een actieve bijdrage gevraagd in de vorm van het uitvoeren van opdrachten, uitwerken van cases en het presenteren van (groeps)resultaten.

Vereisten

Geen specifieke vooropleidingseisen. Beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. In het bezit van een geldig rijbewijs categorie C (en eventueel E) en chauffeursdiploma (indien van toepassing).

Ten behoeve van het praktische deel van de training zorgt de opdrachtgever voor zowel één vorkheftruck per twee deelnemers als voldoende ladingen waarmee in de dagelijkse praktijk gewerkt wordt.

Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op.